HTML

magyar blogozásom

Friss topikok

Linkblog

Nagyon jó olvasmány!!!! De tényleg. Nagyon kusza és összevissza, ezért különös helyet foglal el a jó olvasmányok között.Szerintem a mai filmek innen vették az ötletet, hogy először több látszólag nem összefüggő történetet mutatnak meg, ami a végére összeér és mindenki meért mindent. Na itt nem annyira érthető a sok név és a rengeteg cselekmény miatt. A mű hasonlít a Don Quijote-ra, mert ebben is a hős alakja nem a műbe illik. A címe ellentétes mert beszterce ostromáról csak beszélnek, de az egészből csak egy nagy ivás lesz. Először nem is ezt a címet adták neki hanem: Egy különös ember élete. A különös ember a hősünk Pongrácz István, aki egy várúr, de nagyon középkori stílusú. Szerelme, Estella, akit nem mer megérinteni sem de ő a vár úrnője.

A mű gerince Estella elszökik Besztercére. Pongrácz István küld egy levelet hogy azonnal adják ki Estellát de a besztercei lakosok ezt elutasítják. Ezért Pongrácz elindul "seregével" Beszterce ellen, de utja alatt át kell kelnie Nedecen ahol viszont ismerik Pongráczot, és tudják hogy kell lecsitítani. Leültetik beszélgetni és kitalálják, hogy a gyámtalan Apolka-t odaadják Pongácznak mint váltságdíj. Így kerül Apolka Pongráczhoz ahol végre jó nevelésben lesz része. A végén viszont jön a nay fordulat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alma78.blog.hu/api/trackback/id/tr951889308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása