HTML

magyar blogozásom

Friss topikok

Linkblog

Mivel nem túl híres novella először nézzük miről szól. Két főszereplője Pepi és Kata. Két nő akik "barátnők". Pepi egyszer csak megözvegyül és Katánál keres hajlékot aki segít eki egy kis munkáért cserébe. Kata nagyon kegyetlenül bánik "vendégével", de akkor amikor valaki bejön Kata boltjába mindig a kedves arcát mutatja a vendégnek. A novella olvasása közben derül ki hogy Pepi halott férje volt Kata szerelme is. Ez a kis ízelítő után remélem sokan elolvassák a művet ha még nem tették. Vagy ha már olvasta akkorr elevenítse fel.

Feltűnően sok monológja van Pepinek. A műben egy nagy értékszembesítés van vagyon és lélek között. mind a két hiearchikus rendszer fontos részét képezik az életünknek. Mindenkinek magának kell eldöntenie melyik a fontosabb.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alma78.blog.hu/api/trackback/id/tr1001889240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.04.04. 13:03:05

Pepi összesen egy mondatot beszél az egész novellában, következésképpen nem lehet sok monológja.
ezt a hierarchikus értékszembesítést vagyon és lélek között pedig nem értem.
süti beállítások módosítása